Dengang jeg følte mig som ”Pretty Woman”
– På den u-fede måde

Og hvad du kan lære af Vivian Wards´shoppetur på Rodeo Drive

…Åååh, Pretty Woman er og bliver en af min yndlingsfilm. Både fordi jeg er håbløs romantiker, og fordi Julia Roberts og Richard Geere er fuldstændig magiske sammen i den film.

Nå, men dette indlæg er ikke en filmanmeldelse. Jeg vil gerne bruge et par scener i filmen til at fortælle dig noget, der er meget vigtigt, hvis du driver forretning.

Først en oplevelse fra mit eget liv: Jeg var engang på kæresteophold med min mand på Comwell Hotel Kellers Park. Det var dejligt (bortset fra at bartenderens udgave af Gin og Tonic kunne være bedre). Stedet var smukt. Jeg tænkte: “Her vil jeg gerne tage mine kunder med hen til en konference en dag.”

I hverdagens trummerum glemte jeg ønsket og fandt et andet (skønt) sted til mine retreats og kurser.

Anyways… Forleden dukkede hotellet op i min bevidsthed igen, da jeg så en annonce fra Comwell Hotel Kellers Park om netop conference- og mødelokaler. Jeg udfyldte straks den formular, som annoncen linkede til.

Dagen efter blev jeg ringet op af en medarbejder fra konferencecentret. Lad os bare kalde hende Lone. Lone havde nogle spørgsmål til mine ønsker.

Det viste sig, at hun i virkeligheden var mest interesseret i at høre om mit budget. Jeg svarede, som det var: “Jeg har ikke et budget endnu, men jeg vil gerne have et tilbud fra dig. Det sidste sted, hvor jeg holdt kursus, var prisen sådan og sådan.”

Inden du får Lones svar til mig, skal du lige sætte dig ned. For her kommer Pretty Woman ind i billedet. Til tonerne af Roy Orbisons ”Oh Pretty Woman” oser Julia Roberts´ figur, escortpigen Vivian Ward, rundt på Rodeo Drive i sit trashy tøj. Hun søger ind i en tøjbutik med dyre mærkevarer. Her jager ekspedienterne hende ud med ordene: 

”Den kjole er meget, meget dyr. Vi har ikke noget til dig her. Du er tydeligvis det forkerte sted.”

 

Jeg kiggede ikke på kjoler. Men jeg fik samme besked. Lone sagde:

“Du har ikke råd til at holde noget her. Jeg kan umulig komme ned i de priser, som du nævner, alene en 1 1/2 døgns konferencepakke koster sådan og sådan, og så er der drikkevarer, overnatninger og spaadgang oveni. Jeg kan ikke tilbyde dig noget, for jeg tror ikke, at du er interesseret til den pris, det koster!”

Jeg blev målløs. Helt ærligt. Sådan en arrogance havde jeg ikke forestillet mig at møde på et velrenommeret hotel, der om nogen bør svare imødekommende på alle potentielle kunders forespørgsler.

Mit svar til Lone:

“Det er ikke din opgave at vurdere, om jeg har råd til at holde en conference hos jer. Jeg ville hellere have haft et tilbud fra dig! – Og i øvrigt: Tak fordi du tager så meget hensyn til min økonomi uden hverken at kende mig eller min virksomhed. Ved du hvad? Jeg er ikke længere interesseret i at være din kunde.”

Jeg kunne høre på hendes stemme, at hun smilede, da hun sagde: “Velbekomme!”

Som om hun havde gjort mig en tjeneste.

Det har hun nok i virkeligheden også. Gjort mig en tjeneste. Hun sparede mig og mine kunder for flere dårlige oplevelser og mere dårlig gin og tonic.

Hun mindede mig om, hvordan Pretty Woman-scenen viser, at det ikke er min opgave at tage stilling til mine kunders økonomiske kapacitet og formåen, når de ønsker en pris på mine produkter.

Du kan måske huske, at Julia Roberts går videre og shopper a-m-o-k i en anden butik. Overlæsset med shopping-poser og i et stinkende dyrt sæt tøj vender hun forbi den sure (nu måbende) ekspedient og siger: ”Big mistake. Big. Huge.”

Nu skal vi tilbage til dig. Min trofaste kunde, følger, ven.

Husk: Det er ikke din opgave at vurdere (og beslutte dig for), om dine potentielle kunder har råd til dine ydelser og produkter. Hvis behovet er der, hvis I matcher hinanden, vil dine potentielle kunder finde penge og prioritere det, du tilbyder!

Vil du vide lidt mere om mit forløb (og vil du høre, hvorfor jeg leder efter et lækkert sted af tage dig med hen i et par dage)?

Så skal du læse om mit mentorforløb her – næste hold starter den 23. august 2018.

Overvejer du at komme med? Det kan godt være en rigtig god idé!

Søg om en gratis, afklarende samtale her.

Kærlig hilsen

Pretty Woman (aka. Anelise D. Severinsen)
– brasiliansk spræl med dansk grundighed

Pin It on Pinterest

Share This

Del

Del denne artikel med dine venner!